Scorpions: Live at Wacken Open Air 2006 (DVD)

De Scorpions zijn door de jaren heen pioniers geworden in de Hard Rock wereld. Begonnen in 1970 met de gebroeders Schenker beide op gitaar en zanger Klaus Meine hadden ze een eigen geluid. Hun debuut album "Lonesome Crow" sloeg nog niet echt aan, maar nadat de Engelse band UFO de jonge Michael Schenker aantrekt en Uli John Roth de gitaarpartijen overneemt begint de succes story. Schokkende album covers ("Virgin Killer", waar een zeer jong meisje de cover siert) en "Taken By Force" (zie de 2 verschillende versies, de afbeelding met de graf kruizen heeft het onder druk van de platenmaatschappij nooit gehaald) luiden de jaren 70 uit, met het prachtige live album: "Tokyo Tapes".



Nadat men genoeg van het solistische gitaar geweld van Roth kreeg, werd Matthias Jabs aangetrokken en kwam de wereldwijde doorbraak met het album "Lovedrive". De eerste keer dat ik ze "live" aan het werk zag was in het ZDF programma Rock Pop, waar men optrad in de Dortmunder Westfalenhalle in 1983. Dit dynamische optreden is me altijd bijgebleven, en daarna ben ik de band (mede door enkele Top 40 hitjes) uit het oog verloren. Dat ze nog bestonden merkte ik toen ik ze in 2004 op het Arrow Rock Festival in Lichtenvoorde zag. De "oude" harde stijl was terug en men oogde fris.
En dan is er nu na 35 jaar een legendarische DVD verschenen:

Live at Wacken Open Air 2006:
A Night To Remember, A Night Through Time.


De fans konden kiezen uit 50 songs op de website van de band en de 26 nummers die de meeste stemmen kregen werden gespeeld op het festival.
Om alles nog mooier te maken werden de "oud" bandleden: Michael Schenker, Uli John Roth en Hermann Rarebell gevraagd om mee te spelen en dat maakt van deze DVD een waar spektakel.

De setlist zag er zo uit:

01. Coming Home
02. Bad Boys Running Wild
03. The Zoo
04. Loving You Sunday Morning
05. Make It Real
06. Pictured Life
07. Speedy's Coming
08. We'll Burn The Sky
09. Love 'em or Leave 'em
10. Don't Believe Her
11. Tease Me Please Me
12. Coast To Coast
13. Holiday
14. Lovedrive
15. Another Piece Of Meat
16. Kottak Attack
17. Blackout
18. No One Like You
19. Six String Sting
20. Big City Nights
21. Can't Get Enough
22. Still Loving You
23. In Trance
24. Bolero
25. Ready To Sting
26. Rock You Like A Hurricane


Scorpions:
Klaus Meine (vocals)
Rudolf Schenker (guitars, backing vocals)
Matthias Jabs (guitars, backing vocals)
James Kottak (drums, backing vocals)
Pawel Maciwoda (bass, backing vocals)

Special Guests:
Uli Jon Roth (guitar) op tracks 6,7,8 and 23, 24
Michael Schenker (guitar) op tracks 12,13,14,15 and 23, 24
Herman Rarebell (drums) op tracks 17,18 and 24
Tyson Schenker (guitar) op track 24

Ja, zelfs de zoon van meester gitarist Michael Schenker, Tyson mocht meespelen en het is te zien waar hij het talent van heeft. Al met al is deze DVD een verplichte aanschaf voor elke Hard Rock liefhebber want hier is geschiedenis geschreven...

 
Blogger Templates