En weer ziet een nieuwe internet browser het licht...

Gisteren is er weer een nieuwe internet browser uitgebracht en ditmaal door niemand minder dan zoekgigant: Google. Hij heeft de naam Google Chrome meegekregen.

Wat moeten we met een nieuwe browser hoor ik je denken, nou de meeste mensen zullen werken met Internet Explorer omdat die standaard bij de installatie van het besturingssysteem Windows zit, en daar zit hem nu net de oneerlijke concurrentie positie die Microsoft tentoon spreid.


Eind jaren negentig was eigenlijk alleen Netscape in staat om wat aan de positie van Microsoft te doen, helaas lukte het toen niet, maar tegenwoordig komen er alternatieven, denk hierbij aan Firefox van Mozilla, de Opera browser of recent de Safari browser van Apple.

Ook zijn er natuurlijk "clonen" van Internet Explorer maar die voegen niets toe aan de bestaande IE versie, gewoon een "jasje" over de bestaande browser.

Open source is de oplossing, iedereen kan zelf de "bron code" zien en al naar gelang aanpassen, hierdoor zijn er mooie "add-ons" beschikbaar, denk hier aan de browser van Mozilla met hun Firefox browser (pas is uitgave 3 uitgebracht, en tevens is er met het downloaden van deze browser een wereldrecord downloaden bereikt, meer dan 8.000.000 downloads op 1 dag en dus een plaatsje in het Guinness World Records Book).

Kijk voor de verandering een verder dan je Internet Explorer neus lang is en test de nieuwste browser van Google. Je kunt hem hier downloaden, hij is sober en snel, of zoals Google zelf zegt:
"Google Chrome is a browser that combines a minimal design with sophisticated technology to make the web faster, safer, and easier".

Dus als dit je aanspreekt heb je een perfect alternatief voor de IE van Microsoft.

Mocht je wat anders willen dan kun je natuurlijk ook de "andere" browsers proberen die ik reeds hierboven vermeld heb, klik gewoon op de naam en je komt vanzelf op de juiste pagina.

 
Blogger Templates