De geruchten bleken te kloppen: Een nieuwe iPhone 3G S ziet het licht...


Weken waren er al geruchten, komt er een nieuwe iPhone?

Vandaag heeft Apple tijdens de keynote van Phil Schiller op de Apple Worldwide Developers Conference 2009 (WWDC09) in San Francisco het officieel bekend gemaakt.
De buitenkant van de iPhone 3G S mag er dan hetzelfde uitzien als zijn voorganger, qua hardware is de telefoon volgens Apple volledig nieuw. Zo is die bijna 2x sneller dan de 3G met het opstarten en inladen van programma’s.

Nieuw is vooral de camera. De iPhone 3G S bevat een 3 megapixel camera met auto-witbalans functie en autofocus-functie. Deze werkt door op het object te tappen waarop gefocust moet worden.

Dankzij de nieuwe camera is het ook mogelijk video’s op te nemen in VGA-kwaliteit en met 30 frames per seconde. Deze filmpjes kunnen op het apparaat aangepast worden.

Voice Control is een andere nieuwe functie. Door de home-knop ingedrukt te houden, is het mogelijk om een stem commando te geven. Dit kan gaan van het bellen van een persoon uit de contacten-lijst tot het afspelen van een bepaald nummer in iTunes.

Er is tevens een ingebouwd digitaal kompas, die in de Maps functie aangeeft welke kant de gebruiker precies opgaat. Volgens Apple gaat de batterij nu ook langer mee.

De iPhone 3G S met 16GB opslag moet 199 dollar gaan kosten, terwijl de 32GB versie 299 dollar kost. De iPhone 3G S is verkrijgbaar in Nederland op 26 juni (zojuist bevestigd via een persbericht van Apple)

De iPhone 3G blijft ook op de markt. Hier een schema met de verschillen tussen de 2 toestellen:


Tevens werd bekend gemaakt dat de update software 3.0 voor de 3G op 17 juni uitkomt.
Hierin ook veel functies die men nu ook in de nieuwe 3G S versie heeft gestopt, eindelijk dus ook een functie voor knippen en plakken van tekst.

Alle afbeeldingen: Copyright © 2009 Apple Inc
 
Blogger Templates