Boek met columns Frans Miggelbrink

Frans Miggelbrink uit Ulft heeft een bloemlezing uit zijn columns gebundeld. Miggelbrink schreef de afgelopen vijftien jaar onder de titel 'Met Achterhoekse ogen' bijna tweehonderd columns voor het "Gelders Dagblad" en "de Gelderlander".

Het boekje "Ene Miggelbrink" is deze week verschenen en bevat 33 columns en foto's over uiteenlopende onderwerpen als de Achterhoekse kermis, Achterhoekers in den vreemde en 'de man in de straat.'

Frans Miggelbrink loop als een rode draad door de Achterhoek, een paar jaar ouder dan mezelf heb ik Frans leren kennen als markant persoon vooral tijdens kroegbezoeken. Frans zit altijd vol humor en is mede daardoor een prettig mens in de omgang. Hier een kleine bloemlezing van een veelzijdig man: Presentator, ceremoniemeester, congres entertainer, komiek, acteur. Ook als schrijver is Frans Miggelbrink niet onverdienstelijk. Heeft als scriptschrijver meegewerkt aan: "Zeg eens Aaa" (VARA), "Drie maal bellen" (AVRO, radio theater, 31 delen), "Kijk op economie" (Nederlandse Onderwijs Televisie, 10 delen), "Economie in beeld" (Nederlandse Onderwijs Televisie, 16 delen) en bij de laatste twee verantwoordelijk voor de vertaling van de inhoudelijke leerdoelen naar heldere korte acts.

Het boekje is voor 12,95 euro o.a. in de boekhandel, en bij Grand-Café-Restaurant Van der Eem in Terborg verkrijgbaar (via een mailtje kun je hem ook bij Frans zelf bestellen).

Meer informatie over Frans op zijn eigen website.

 
Blogger Templates